Edinburgh Castle – byens smukke vartegn

Med sin beliggende på toppen af en klippe midt i Edinburghs gamle bydel, er Edinburgh Castle ret svær at overse. Det er derfor næsten umuligt at have besøgt Edinburgh uden at have gjort sit bekendtskab med slottet på den ene eller anden måde.  

Edinburgh Castle

Indgangsporten til Edinburgh Castle

Kronjuveler og fangekælder
Du kan sagtens får dig et godt indtryk at slottet udefra, men hvis du interesserer dig for historie, vil jeg anbefale at købe en billet og se slottet på den anden side af slotsmurene. Slottet minder nok mere om en borg end et traditionelt slot.

Edinburgh Castle

Blandt slottets hovedattraktioner kan nævnes Scottish National War Memorial, the Royal Palace hvor du kan se de skotske kronjuveler og fangekælderen hvor du kan gå rundt blandt svingende hængekøjer, giver et godt indtryk af hvor ubekvemt livet som fange har været.

Edinburgh Castle

Fangekælderen – Edinburgh Castle

Udsigt over Edinburgh
Skotland er nok mest kendt for sit ustadige og regnfulde vejr, men vi var så heldige at den dag hvor vi besøgte slottet, stod solen højt på himmelen. Vi fik derfor mulighed for at nyde den enestående udsigt over byen oppe fra slottet.

Edinburgh Castle

Pladsen foran Edinburgh Castle – Arthur’s Seat i baggrunden

The Royal Military Tattoo
Edinburghs roste Military Tattoo indtager Edinburgh Castle hvert år i august. På pladsen foran slottet indtager ca. 1000 orkestermedlemmer scenen til rytmen af trommehvirvler og sækkepiber.

Hvert år tiltrækker tattooet tilskuer fra hele verdenen. Jeg har endnu til gode at overvære dette spektakulære show.

Du kan læse mere om Edinburgh Castle her og planlægge dit besøg her.

Social media share
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Instagram