Besøg verdens største blomsterpark – Keukenhof

Hvert forår strømmer halvanden million turister til den hollandske by Lisse, sydvest for Amsterdam, for at besøge verdens største blomsterpark Keukenhof. Parken er verdenskendt for sine tulipaner, og hvert år plantes der mere end 7 millioner blomsterløg heraf 800 forskellige varianter af tulipaner.

Hvis du selv godt kunne tænke dig at nyde tulipanerne derhjemme næste forår, så kan du købe blomsterløg og få dem sendt hjem.

Keukenhof blomsterpark

Planlæg dit besøg til Keukenhof
Grundet den korte blomstringsperiode har parken kun åbent ca. 6 uger om året – fra slutningen af marts til midten af maj. Det bedste tidspunkt at besøge parken er i midten af april, hvor de fleste blomsterløg er sprunget ud. Vi besøgte Keukenhof i slutningen af april, her var selve parken stadig flot og farvestrålende, men tulipanmarkerne bagved møllen var desværre allerede høstet.

Parken er åben fra 8.00 til 19.30, men kom før kl. 10.30 eller efter kl. 16.00. Så undgår du at ankomme sammen med de fleste busselskaber. Parken er stor, så regn med minimum 2,5 time inde i parken.

Keukenhof er en af Hollands helt stor turistattraktioner og besøger du parken torsdag til søndag bør du forberede dig på at parken er godt fyldt op med turister. Hvorimod mandag til onsdag er mindre travle dage.

Entrepriser til parken
Det koster 17 Euro hvis man køber online, og 18 Euro ved indgangen. Hvis du vælger en af busturene derude skal du regne med ca. 274 kr. per person.

Keukenhof blomsterpark

Vejret spiller en afgørende rolle
Keukenhof kan besøges i alt slags vejr, men den tager sig selvfølgelig bedst ud i solskin, hvor man rigtig kan beundre de smukke farver. Du kan være uheldig at vejret er rigtig dårligt den dag du skal ud at besøge parken, så køb en billet hvor du har mulighed for at aflyse op til 24 timer inden, så du undgår en rigtig trist og våd dag i parken. Da vi besøgte parken i slutningen af april var vejret desværre ikke specielt godt. Det havde regnet hele vejen ud til parken i bussen, og da vi kom frem var der overskyet. Vi var heldige og det holdt tørt i den tid vi besøgte parken, og det begyndte først at regne igen da vi forlod parken.

Verdens største blomsterpark Keukenhof

Transport til Keukenhof
Keukenhof ligger ca. 50 minutter fra centrum af Amsterdam, og man kan komme dertil med bus, tog eller i bil. Flere turistbureauer arrangerer busture til Keukenhof fra Amsterdam centrum, men du kan faktisk også besøge parken direkte fra lufthavnen Schiphol, hvor der dagligt kører busser til og fra Keukenhof.

Turene ud til parken er meget populære, så det kan være en god idé at bestille billetter hjemmefra.

Man kan vælge at tage med en ”lukket” tur, hvilket betyder at det er et specifikt tidspunkt man tager derud og hjem igen. Ellers kan man vælge en billettype som gælder en specifik dag, men at man selv bestemmer hvornår på dagen man ønsker at tage af sted. Vi valgte at booke en ”lukket” tur hvor der var et specifikt afgangs- og hjemtransport tidspunkt. Det betød at vi havde ca. 3 timer i parken, hvilket må siges at være rigtig fint.

Lej en cykel og kør ud og oplev blomstermarkerne helt tæt på
Rundt om haven ligger de store imponerende tulipanmarker, så hvis du gerne vil se endnu flere blomster, kan du ved hovedindgangen leje en cykel og bevæge dig ud i det kæmpe store område på cykel og opleve tulipanmarkerne helt tæt på. Selvom det vrimler med billeder på diverse sociale medier fra bloggere som tager selfies inde på markerne, så er det faktisk ikke tilladt at gå ind på tulipanmarkerne, da man træder blomsterne ned.

Social media share
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Instagram